× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open
  • Rasprava o programu Vlade

radoje maska sabor raspr

Foto: Screenshot

U Saboru RH, nakon jučerašnje konstitiuirajuće sjednice danas traje cjelodnevna rasprava o programu nove Vlade. U raspravi je sudjelovao i Radoje Vidović (HDZ) jedan od tri zastupnika 11. izborne jedinice.

Vidović je na početku obraćanja izrazio zadovoljstvo što novi saziv Sabora svega petnaestak  dana nakon izbora nalazi u prigodi raspravljati o programu nove Vlade.

„Iz cjelodnevne rasprave ali i izlaganja premijera Plenkovića evidentno je kako se Hrvatska kao i ostatak svijeta suočava sa brojnim izazovima. Također smo svjedoci kako se u globaliziranom svijetu događaju brojne promjene koje nažalost i Hrvate diljem svijeta dovode u tešku situaciju a tako i Hrvate i u BiH. Kao zastupnik 11. izborne jedinice dužan sam ukazati na ono što se trenutno događa i u Bosni i Hercegovini.

Naime, raznim intervencijama  Međunarodne zajednice a još više zloupotrebama brojnijeg naroda, Hrvati su dovedeni u težak, neravnopravan ustavnopravni položaj, sa jednim osnovnim ciljem, da nas se potpuno eliminira kao politički narod. Nastojanja nisu potpuno uspjela zahvaljujući otporu hrvatskih političkih predstavnika koji su organizirani  kroz Hrvatski narodni sabor a  koji okuplja skoro sve stranke s hrvatskim predznakom. Osim toga, puno znači i snažna potpora RH u nastojanjima da se jednakopravnost sačuva, za što koristim i ovu prigodu da se zahvalim.

Međutim, ovi pokušaji neće stati, u početku su bili prekriveni, no odavno se sve jasnije ističe poruka kako hrvatski narod ne treba jednakopravnost i konstitutivnost.

Zbog toga me raduje da se u programu nove Vlade kao poseban odjeljak spominje položaj Hvata u BiH i zalaganje nove Vlade da se ostvari stvarna jednakopravnost.

Uvjeren da ćemo uz pomoć Republike Hrvatske ostvariti jednakopravnost, moram istaknuti kako to nije samo naš interes nego i svih građana BiH, svih njenih naroda, jer samo takva BiH jamči da će  funkcionirati kao stabilna i funkcionalna i osigurati napredak svih naroda i građana, što je uostalom interes i Republike Hrvatske“ zaključio je Vidović.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.