ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dodik

dodik eu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je prošlo 102 godine od zločina koje je počinila Austrougarska u Prvom svjetskom ratu nad Srbima i 75 godina od genocida nad Srbima počinjenog od ustaškog režima, koji je bio satelit fašističke Njemačke, a Valentin Inzko još pokušava provoditi iste politike nad Srbima na ovom prostorima, ovoga puta bez oružja.

“Povijest nam se očito ponavlja kao farsa, kada od međunarodnog neizabranog stranca slušamo što je agenda, i to njegova, čija je naša imovina ili o odlukama Vrhovnog suda BiH, koji ne postoji”, rekao je Dodik upitan da prokomentira Inzkove navode iz intervjua bečkom “Standardu”.

Dodik je naglasio da Inzko ne propušta priliku pokazati i nama i svijetu da on nije u BiH da bi nadgledao provođenje Daytonskog mirovnog sporazuma, što mu je mandat iz tog sporazuma, već da bi provodio muslimansku politiku, uvijenu u europske integracije, što čak i ne krije, prenosi Srna.

Da je ikada pomislio da se BiH treba integrirati u EU, ustvrdio je srpski član Predsjedništva, Inzko bi odstupio s tog mjesta i pred Vijećem sigurnosti UN-a rekao da protektorati ne mogu biti dio EU i da on svojim odlaskom daje doprinos prosperitetu BiH.

“Valentin Inzko radije ostaje da za bijesnu plaću ne radi ama baš ništa i s vremena na vrijeme prizove rat, ne bi li što duže ostao tu, da dadne kakav intervju, slaže ponešto, tek toliko da nas sve podsjeti da je međunarodna uprava još tu. A ovo nije ni 1918. ni 1945. godina”, zaključio je Dodik.

Inzko je za bečki “Standard” rekao da se u BiH “još vodi rat, bez pušaka”, te da “nacionalisti i dalje pokušavaju unaprijediti svoje ratne ciljeve”.

On je naveo da “državna imovina još nije raspodijeljena”, i da je Milorad Dodik izjavio da sve što se nalazi na teritoriju Republike Srpske, pripada Republici Srpskoj, iako je, kaže Inzko , “Vrhovni sud BiH” drugačije odlučio./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17