ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
MINISTRICA PLAVČIĆ

m plavcic izjave

Prije rujna gospodarstvenicima neće moći biti isplaćene subvencije predviđene tzv. korona zakonom i rebalansom proračuna Srednjobosanske županije (SBŽ), izjavila je u četvrtak novinarima u Travniku ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić.

Plavčić je kazala da se još čeka na doznaku sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), bez kojih SBŽ ne može poduzetnicima pružiti pomoć koju predviđa "korona zakon".

- Sve najave govore da će u srpnju doći do konačne realizacije sredstava MMF-a. Iz redovitih sredstava nećemo moći izmiriti ove obveze. Budući da ide tek javni poziv po covid zakonu, vjerujem da neće biti isplata prije rujna, a do tada će biti jasnija situacija oko punjenja javnih prihoda - kazala je ministrica.

Vlada SBŽ-a do sada je raspisala dva javna poziva za sufinanciranje dijela travanjskih i svibanjskih minimalnih neto plaća, u djelatnostima kojima je, zbog pandemije koronavirusa, bio zabranjen rad.

Na pitanje novinara jesu li travanjske subvencije isplaćene gospodarstvenicima, Plavčić je kazala da na isplatu čeka još manji broj poduzeća.

- To je bio ogroman posao i trebalo je obraditi 834 zahtjeva i sve provjeriti. Imali smo jednu nesretnu situciju jer je došlo do određene pogreške na relaciji ministarstava financija i gospodarstva i to nas je usporilo nekih desetak dana. Međutim, kako su predmeti završavani, sukcesivno je vršena isplata i možda ima još tri gospodarska subjekta kojima je neki problem s računom - kazala je ona, ističući da bi isplate po javnom pozivu sa svibanj trebale ići brže.

Plavčić je istaknula da je nakon travnja zabilježeno blago povećanje javnih prihoda, što predstavlja ohrabrenje da dolazi do stabilizacije.

- Istina prihodi su i dalje umanjeni u odnosu na prethodnu godinu, ali imamo određene znakove smirivanja negativnih efekata izazvanih pandemijom - naglasila je ona.

Prihodi u proračunu SBŽ-a su, kako je rečeno, u prvoj polovici ove godine manji za 12 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17