ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
TVRDE IZ MINISTARSTVA

ankica gudeljevic

Kako su istaknuli, na tom sastanku direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Enver Halilović je verbalno nasrnuo na ministricu Gudeljević zabranjujući joj da ga oslovljava sa "ravnatelj" jer je ta riječ "neprihvatljiva".

Ističu da su sudionici sastanka nastojali uvjeriti direktora Halilovića da svako ima pravo da upotrijebi onu riječ koja je u duhu njegovog maternjeg jezika, no, nažalost, bez ikakvog učinka.

"Neprimjerena retorika je nastavljena uz optužbe upućene ministrici, kojom se nastojala diskreditirati u svojoj ženskoj, političkoj i poziciji građanke jedne države koja ima Ustavom zagarantirana prava da govori maternjim jezikom. Uprkos neprijatnostima kojima je bila izložena, Gudeljević je sastanak privela kraju imajući u vidu činjenicu da Halilović nije prethodno prisustvovao sastanku Asocijacije rektorskog zbora privatnih univerziteta smatrajući da se nastali problemi moraju pod svaku cijenu riješiti", priopćili su iz ministarstva.

Na sastanku se, kažu, do kraja raspravljalo o problemima u procesu akreditacije i reakreditacije visokoškolskih institucija na teritoriji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kao i o mogućnostima za unapređenje navedenog procesa, za što je direktor Halilović ustvrdio da su "obične nebuloze" te da "na to neće odgovoriti".
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17