ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Čolak

barisa colak 7

Pravno nasilje koje se događa u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH moglo bi imati dalekosežne posljedice po ovu zemlju. Kako je rekao za RTV Herceg Bosne izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak, samo dva člana SIP-a BiH su izabrana sukladno zakonu.

To su Irena Hadžiabdić i Vlado Rogić. Svi ostali su izabrani nezakonito. To znači da su nezakonite i odluke koje donosi SIP, kazao je.

Podsjetimo, prema zakonu članove Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, njih pet imenovali su zastupnici SDA i DF-a, te srpskih oporbenih stranaka u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, SDS-a i PDP-a, iako zakon predviđa da se najprije raspiše natječaj za članove SIP-a, potom Povjerenstvo za izbor i imenovanje predlaže kandidate za članove SIP-a Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Neraspisivanjem natječaja diskriminirani su svi oni koji su se željeli prijaviti za članove SIP-a. Uz to prema odredbama Izbornog zakona članovi SIP-a ne mogu se smjenjivati i birati novi dok se ne zavši implementacija izbornih rezultata, a ona nije završena dok se ne izabere predsjednik i potpredsjednici F BiH i Vlada FBiH./HMS/

0
0
0
s2sdefault
  • tk elliptic davis cup turnir
  • Ecos 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17