ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Tražiti rješenje

covic maske nana

"Što se tiče sjednica Predstavničkog doma i Doma naroda, ključne tačke su izmjene i dopune Izbornog zakona za Grad Mostar. Koliko vidim predlaže se da idu po žurnom postupku što bi značilo da bi teoretski u srijedu mogli imati dopunu i riješiti pitanje izbora za Mostar. Druga vitalna tačka je budžet, koji bi išao po redovnoj proceduri, ali to onda svakako znači da bi do kraja ovoga mjeseca imali budžet. Želimo da imamo redovnu proceduru da bi svako mogao ugraditi eventualno neke primjedbe i popravke“, kazao je Čović.

Govorio je i o izbornim aktivnostima i određenim kadroviranjima koja će biti i u Vijeću ministara i u Parlamentu BiH.

"Tu će HDZ imati vrlo jasan stav prema našim partnerima i vjerujem da ćemo upravo na sastanku 7. jula gdje ćemo se sastati ja i kolega Izetbegović, pa i kolega Dodik, a vjerojatno i sve trojica zajedno možda i riješiti te probleme. Prije svega trebamo kazati jedni drugima jesmo li partneri ili nismo. Partnerstvo koje smo imali sa SDA, ono je potpuno nestalo u zadnjih par mjeseci imenovanjima hrvatskih dužnosnika bez bilo kakvog dogovora sa predstavnicima hrvatskog naroda, HDZ-a i HNS-a i u Središnjem izbornom povjerenstvu i u Centralnoj banci i naravno onda smo mi kazali nijedno imenovanje koje predlažu Bošnjaci neće imati našu potporu“, jasno je kazao Čović.

Da bi se to primijenilo, ističe Čović, trebaju zajednički sjesti i vidjeti mogu li napraviti zajednički program rada.

"Barem za ove dvije godine, ako nismo prvih godinu i pol dana, da nas veže nešto što je vrlo jasan orijentir za budućnost i kad je u pitanju gospodarstvo, pandemija, evo povremeno slabi pa se mi malo opustimo, a imat ćemo ogromne ekonomske i svake druge posljedice, posebno ono što i jeste interes naših ljudi kada je u pitanju zdravlje, posao i radna mjesta. To su stvari koje trebamo sjesti i dogovoriti, a onda možemo dogovoriti kadrovska pitanja, samo kadrovska više nemaju nikakvog smisla“, zaključio je Čović.
 
klix.ba
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17