ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
ŽSB

feliks zoka vlada

Jučer je u Travniku održana 45.sjednica Vlade ŽSB

 

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada ŽSB je donijela Odluku o kriterijima za imenovanje članova upravnih vijeća/odbora bolnica Županije Središnja Bosna. U skladu s Odlukom o preuzimanju osnivačkih prava nad zdravstvenim ustanovama – bolnicama u Županiji Središnja Bosna, ŽSB je preuzeo osnivačka prava nad bolnicama. Kako su bolnice završile postupak registracije kod nadležnog suda to su se stekli uvjeti za raspisivanje natječaja za članove upravnih vijeća.

Vlada ŽSB je ranije dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne politike da raspiše natječaj i provede proceduru za imenovanje upravnih vijeća u bolnicama Županije Središnja Bosna, te u skladu s tim, donosi se Odluka o utvrđivanju kriterija za imenovanje članova upravnih vijeća bolnica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada ŽSB donijela Odluku o izdvajanju sredstava za adaptaciju sale za sastanke i potkrovlja u PS Travnik. Odlukom se izdvaja iznos od 8.876,61 KM, a sredstva će se doznačiti firmi „KULA MONT“ d.o.o. Zenica.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa je predložilo, a Vlada ŽSB dala suglasnost za zaključivanje ugovora o djelu za usluge prijevoza učenika osnovnih škola s područja općine Jajce (MZ “Bešpelj“ i MZ „Biokovina“), za period od 13. siječnja – 13. ožujka 2020 (H-NPP), odnosno 27. siječnja -13. ožujka 2020. godine (B-NPP). Ukupna vrijednost navedenih usluga iznosila bi 4.545,45 KM.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada ŽSB dala suglasnost na Izmjenu Plana nabavke Ministarstva obrazovanja, nauk, mladih, kulture i športa za 2020. godinu za Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i športa za osnovne i srednje škole s područja Kantona

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada ŽSB je dala suglasnost na rasporedni nalog za raspodjelu zaštitne opreme za bolnice, domove zdravlja i Zavod za javno zdravstvo. Data je suglasnost za raspodjelu zaštitne opreme: jednokratnih odjela, kombinezona, rukavica i maski s filterom.

Donesena je i Odluka o upisu studenata u akademsku 2020./2021. godinu na visokoškolskim ustanovama u Županiji Središnja Bosna. Ovom odlukom Vlada Županije Središnja osna odobrava upisne kvote studenata na visokoškolskim ustanovama u ŽSB, a na prijedlog Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i športa. Više informacija možete dobiti u Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i športa ŽSB.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17