ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Predsjednik Čović u Središnjoj Bosni

covic pres vitez

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas članove kriznog Stožera civilne zaštite Županije Središnja Bosna.

Na sastanku koji je organiziran u Vitezu, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoja Vidović upoznao je predsjednika Čovića o aktivnostima vezanim uz pandemiju koronavirusa u Središnjoj Bosni.

Razgovarano je o podršci sa viših razina vlasti Županiji Središnja Bosna, u smislu raspodjele materijalno tehničih sredstava i podrške ustanovama na području županije. Komentirana je epidemiološka slika, kao i aktivno praćenje svih pojava vezanih uz pandemiju koronavirusa.

Predsjednik Čović obraćajući se medijima izrazio je zadovoljstvo prezentiranim stanjem u Središnjoj Bosni oko kojeg su ga informirali predstavnici izvršne vlasti.

-Tu je samnom i predsjednik Federacije, i ljudi koji skrbe danas oko ove pandemije koronavirusa, pa smo razgovaralii o svim fiskalnim i gospodarakim problemima i ono što mi je najvažnije, upoznati smo sa svime onime što je danas teret da bi ovaj prostor Središnje Bosne mogao normalno funkcionirati, naglasio je dr. Čović,

-Nakon ovoga obići ćemo i bolnicu u Novoj Biloj, porazgovarati s ravnateljem i njegovim kolegama, kratko, čini mi se da smo mi u situaciju što se tiče koronavirusa stavili pod nazor i prije svega jedna velika zahvala svim liječnicima i medicinskom osoblju koji su se vrlo brzo prilagodili ovom ambijentu pandemije. Naravno, ne treba se uopće opustiti, treba slijediti dalje sve ono što krizni stožer i na ovoj župnijskoj razini zaključe kada je u pitanju pandemija, istaknuo je.

 

678b9434-a1ee-4c34-9cb2-67010c8e1d8f.jpg

-Čini mi se da smo se lagano osposobili i kadrovski ali isto tako i s opremom na ovom djelu, ovom prostoru ovdje,  i bolnici u Novoj Biloj i suradnji sa SKB u Mostaru, postoji dogovor da svaki pacijent koji ima takvu jednu potrebu da završi na intezivnoj aktivnosti liječenja, Mostarska bolnica je otvorena za sve pacijente s ovoga prostora. I nastavit ćemo to tako i nadati se da ovaj broj koji sada imamo i u ovoj županiji ali i na svim drugim prostorima će se držati pod kontrolom i da će se dalje samo smanjivati, kazao je predsjednik Čović.

-Obilazeći jučer i Zapadnu Hercegovinu i mostarsko područje, Hercegbosansku županiju, činjenica je da jedino u Mostaru imamo jednu eskalaciju. Žarišta u Čitluku i Mostaru danas su jedno opterećenje za koje vjerujem da će u narednih 10-ak dana biti potpuno stavljeno pod nadzor, kazao je.

-Drugo pitanje koje sam želio iskomunicirati danas ovdje je o gospodarstvu, da se što manje osjeti problem u poslovanju tvrtki, pogotovo tvrtki koje su morale prestati s radom samom odlukom pojedinih kriznih stožera, bez obzira je li to turizam, ugostiteljstvo ili neke druge djelatnosti, posebno mali obrti. Mi očekujemo od svake općine, od svake županije, da, da svoj prilog i doprinos što misle da bi se trebalo uraditi da bi ovi zakoni koji će se donositi na razini entiteta u narednom vremenu dali puni odgovor na ta pitanja. Tako da nemamo drastičnijih padova u funkcioniranju lokalne samouprave što se tiče naših župnija, tako da gospodarstvo se može što prije oporaviti kada završi ovaj proces, i s te strane jedan vrlo jasan stav oko onoga što mi tražimo od Vlade FBiH kada se donese zakon o konsolidaciji zdravstvenih institucija.

 

92244829_1471131153065885_8630025229785104384_o.jpg

Mi želimo da se ovaj zakon o konsolidaciji javnih institucija i Domova zdravlja i bolnica na našem prostoru što prije riješi, a time i najveći dio problema zdravstvenih institucija.

Inzistirati ćemo da Zakon koji se donosi na razini Federacije, mora riješiti pitanja potencijalne recesije, gospodarskog zastoja na ovom prostoru, istaknuo je dr. Čović.

Radoja Vidović iskazao je zahvalu na posjeti predsjednika Čovića Županiji Središnja Bosna, zahvalio se i svim stanovnicima ove županije, koji se pridržavaju svih izrečenih uputa i mjera kriznog stožera. Županija nije u tolikoj mjeri pogođena pandemijom, naglasio je Vidović, te izrazio nadu da će tako i ostati. Pozvao je opet na poštivanje mjera i odluka kako bi imali što manje zdravstvenih posljedica uslijed djelovanja virusa na zdravlje stanovništva, ali i na ukupnu ekonomiju i gospodarstvo.

Nakon sastanka i izjave medijima, izaslanstvo je posjetilo hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj. Dr. Velimir Valjan, ravnatelj bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ prezentirao je aktivnosti oko organiziranja i rada u bolnici u ovim posebnim uvijetima i pojavom koronavirusa.

9ad8b44b-8134-45b9-bfcb-9478e1d86ab7-1.jpg

 

 

hdzbih.org

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17