ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Predsjedatelj Doma naroda P FBIH

martinovic tomo

   „Kao predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine mišljenja sam da Parlament Federacije Bosne i Hercegovine i u ovoj novonastaloj situaciji uzrokovanom pandemijom koronavirusa (Covid 19) mora raditi i izvršavati svoj dio  ustavnih obveza, te da nema razloga da zakonodavna vlast ne funkcionira.“, izjavio je Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH naglasivši kako je jedini preduvjet za rad zakonodavne vlasti u ovim uvjetima   donijeti Izmjene i dopune Poslovnika o radu u oba doma Parlamenta Federacije BiH.

„Izmjene i dopune Poslovnika o radu  omogućile  bi neometana online zasjedanja, a samim time i donošenje vrlo važnih odluka koje će biti nužno usvojiti kako bismo se mogli  nositi sa izazovima krize koja je već nastupila. Ako u ovoj zemlji mogu raditi liječnici, zdravstveni djelatnici, policajci, trgovci, komunalni djelatnici i mnogi drugi, ne vidim niti jednog razloga zbog kojeg ne bi  mogla zasjedati oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i donijeti izmjene i dopune svojih poslovnika. Na taj način bismo osigurali preduvjet za normalno funkcioniranje zakonodavne vlasti, korištenjem informacijskog sustava koji podržava prijenos video konferencije ili aplikacija, programa i drugih elektroničkih platformi za izravnu glasovnu i video komunikaciju“, pojašnjava predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te navodi da su već u prošli petak obavijestili izaslanike u Domu naroda da očekuju sredinom  ovog tjedna sjednicu na kojoj će se  izvršiti izmjene Poslovnika o radu Doma naroda.

„Naš zajednički dogovor sa predsjedateljem Zastupničkog doma bio je da se sjednica Zastupničkog doma održi u utorak 31.03.2020 godine, a sjednica Doma naroda 01.04.2020. godine uz sve mjere epidemiološke zaštite. Što se nas tiče, u ovom trenutku  čekamo " reakciju Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine", jer naglašava Martinović,  samo izmijenjeni Poslovnici u oba doma Parlamenta i usklađena metodologija rada omogućavaju donošenje validnih odluka.

„Pozivam predstavnike političkih stranaka u FBiH na donošenje razboritih odluka, te potpunu predanost  poštivanju ustava i zakona koji su na snazi u ovoj zemlji “, poručio je Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

    

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17