ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dragan Vasiljković

kapetan_dragan.jpg

FOTO : Miranda Cikotić/PiXSELL

 

Iz zatvora u Lepoglavi jutros je nakon odsluženja kazne pušten Dragan Vasiljkovič, poznatiji kao Kapetan Dragan. Vasiljkovića, ratnog zločinca, su policajci sproveli do graničnog prijelaza Bajakovo, te je protjeran iz Hrvatske.

Protjeran je iz Hrvatske na temelju rješenja sa zabranom ulaska i boravka na području Europskog gospodarskog prostora u trajanju od 20 godina.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Kninu i Glini, i osuđen je na zatvorsku kaznu od 13.5 godina. Iz Ministarstva pravosuđa su potvrdili da je pušten nakon odsluženja kazne.

"Na suđenju je dokazano da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije. Tako je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Isto tako je i tijekom srpnja 1991. godine u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Za vrijeme napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, pljačkana imovina te ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar", piše HRT.

U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u ekstradicijskom zatvoru u Australiji i u istražnom zatvoru u Hrvatskoj. Uhićen je u Australiji pod lažnim imenom, gdje je radio kao trener golfa.

Čak u tri navrata odbijeni su njegovi zahtjevi za prijevremenim otpustom.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17