ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Sebija Izetbegović u opasnoj misiji

sebija bilbord

         KOVID 19 stigao je u sve dijelove po BiH, na način i u skladu s mentalitetom ovdašnjeg stanovništva, preko „veze“, na druženjima odabranih elita, preko lažnih moralista, po povratku s vikenda  s ljubavnicom provedenog negdje u inozemstvu, preko dijaspore koja navike mijenja prelaskom granice. Kako god, koronavirus je među nama. Na pitanje kako se zaštiti od nevidljivog neprijatelja bezbroj je odgovora, sukladno ustavnim ne/nadležnostima pojedinih razina vlasti.

 I upravo iz grma miješanja ustavnih nadležnosti i zadiranje pojedinih razina vlasti u iste,  prva dama u Bošnjaka Sebija Izetbegović poput zeca iskočila je s pojavom pandemije. Za razliku od zečeva koji iskaču jer im prijeti opasnost Sebija Izetbegović u opasnosti koja prijeti BiH prepoznala je mnoštvo prilika i mogućnosti. Prva od njih je osobna promocija. Nije Seka ni ministrica zdravstva niti je epidemiolog već ginekolog, ali zato o koronavirusu priča noć i dan.

Puni su je mediji, reklo bi se da svaka rasprava o pandemiji u BiH počinje i završava sa Sebijom Izetbegović. Barem u Federaciji BiH. No, osobna promocija direktorice KCUS-a najmanja je opasnost u ovoj priči. Puno veća je opasnost o odnosu prema pojedinim područjima i žarištima. Testiranje preminule osobe  s Ilidže na koronavirus tek nakon smrti dovoljno govori o odnosu prema oboljelim. Testirat će ih se onoliko i kad kaže dr. Izetbegović. Druge nema!  Koliko će nevinih platiti životima ovakav odnos Sebije Izetbegović prema epidemiji vidjet će se. Za više ciljeve valja nekoga i žrtvovati, zar ne?

  Da je ovakva žrtva nepotrebna Sebiji poručuju mnogi stručnjaci „Imamo aparate, stručnjake, novac, 30 milijuna KM, možemo testirati regiju“, kaže dr. Konjhodžić, genetičar iz Sarajeva. „Vrijeme je da promijenimo doktrinu, organizaciju kriznih stožera, ja se nudim, mi se nudimo, nas nitko ne zove“ ističe dr. Konjhodžić u razgovoru za Face TV te naglašava kako samo jedan aparat u laboratoriji može obraditi 2.000 testova dnevno, a država kupuje aparate koji izbacuju do 100 testova dnevno!“ Kupujemo aparate a ne kupujemo testove, nema logike! Jedan test košta 50 maraka, imamo pare, 30 milijuna, zašto se ne kupuju?

 Testirano je oko 300 ljudi, pozitivno 33 - znači, malo testiranih a mnogo pozitivnih!!! Stopa zaraze veća od deset posto?! To je previše!“, poručuje stručnjak kojeg dr. Sebija Izetbegović ne želi u svome timu.

Njezin cilj očito nije zaustaviti epidemiju koronavirusa već je iskoristiti  za dovršetak višeg cilja kojeg je započeo njezin rahmetli svekar Alija Izetbegović. Taj je cilj stvoriti unitarnu BiH. Zašto ne početi od centraliziranja zdravstvenog sustava? Pandemija COVID-a 19 je prilika koju ne treba propustiti. Sebija to zna vrlo dobro i koristi je još bolje. Polako se oduzimaju ovlasti ustavne nadležnosti županijama,  u zdravstvu, sigurnosti. Jedino KCUS po Sebiji je mjerodavan procijeniti je li test na koronu pozitivan, u prvom su redu za međunarodne donacije, ostali mogu računati na mrvice. Kako Seka i Sarajevo odrede!   Osim borbe s koronavirusom valja se izboriti i s onima koji ga koriste za ostvarenje svojih osobnih kao i političkih ambicija i ciljeva. Prva na čelu ove kolone je dr. Sebija Izetbegović.

 Pitanje je međutim ima li joj se tko suprotstaviti. Za početak prepoznati njezine više nego opasne namjere.

Matija P/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17