ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Vlada

nisvet hrnjic

tekst: Marija Augustinovic, Foto FENA/Marija Augustinović

- Zbog globalnog širenja koronavirusa, gospodarstvenici u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) već trpe štete i suočavaju se sa smetnjama u poslovanju, izjavio je u Travniku županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić.

Hrnjić je Vladi SBŽ-a predstavio preliminarnu analizu o utjecaju širenja koronavirusa na poslovanje, koja je izrađena na temelju odgovora koje je Ministarstvo gospodarstva dobilo iz 36 kompanija iz SBŽ-a.

- Više od pola ispitanih poslovnih subjekata, uglavnom onih koji imaju suradnju s Kinom, Italijom, Njemačkom, pa i drugim zemljama poput Malezije, već imaju štete i smetnje u poslovanju. Najosjetljivije industrijske grane su turizam i ugostiteljstvo - kazao je Hrnjić.

Kako je kazao, Ministarstvo je sačinilo devet mjera koje mogu biti koristiti gospodarstvenicima, a jedna od njih podrazumijeva iznalaženje modaliteta za rasterećenje poduzetnika.

- Bit će izazov vidjeti na koji način vlast, odnosno sistem, može pomoći privrednicima u ovoj situaciji - naglasio je ministar.

Ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić kazala je da je osjetan i pad javnih prihoda.

- Za sada javni prihodi bilježe pad, pa je tako do jutros realizirana samo polovica prihoda od PDV-a - naglasila je Plavčić.

Iz Kriznog stožera SBŽ-a danas su naveli da u SBŽ-u, trenutno, nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 25 osoba.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17