ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Povjerenstvo za europske integracije

twining dn 20

Povjerenstvo za europske integracije Doma naroda Parlamenta Federacije BiH održalo je danas sjednicu. Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, predsjedatelja Doma naroda, ujedno i predsjednika Povjerenstva, razgovaralo se o aktivnostima Doma naroda u procesu europskih integracija među kojima je uspostava  jedinice za europske integracije pri Parlamentu Federacije BiH ali i suradnja sa skupštinama županija koja je i ovaj put ocijenjena iznimno važnom zbog zakonodavne nadležnosti županija.

Budući da značajnu ulogu u procesu prilagođavanja standardima Europske unije ima Twinning projekt, članovima Povjerenstva predstavljanjene su aktivnosti koje se realiziraju u sklopu navedenog projekta  podrške parlamentima u BiH u procesu europskih integracija kojeg provode Mađarska, Austrija i Hrvatska. Među njima je i Projekt podrške komunikacijskih akcija EU-a kojeg je članovima Povjerenstva za europske integracije Doma naroda predstavio Peter Sardi, državni tajnik Skupštine Narodne Republike Mađarske i direktor za vanjske poslove. Cilj je projekta pružiti podršku članovima parlamenata zemalja korisnica u provedbi akcijskih planova komunikacije EU. Twinning tim država članica osigurat će praktičnu pomoć u planiranju, koordinaciji, upravljanju i procjeni aktivnosti s ciljem ispunjavanja komunikacijskih ciljeva utvrđenih akcijskim planovima EU.  Uz Petera Sardija, o ciljevima Twinning projekta podrške i ulozi parlamenata u BiH u procesu europskih integracija govorio je i Zoltan Horvath, voditelj Projekta dok se Krisztian Kovacs dotaknuo značaja i uloge jedinice za europske integracije u pripremi zaposlenih u parlamentima za proces prilagodbe standardima EU.

 

 

 

IMG_4956.JPG

Predsjedatelj Martinović zahvalio se predstavnicima Twinning projekta na potpori parlamentima u BiH te ih zamolio za nastavak  suradnje koja će na našoj zemlji olakšati proces pridruživanja. „Ni najmanje ne dvojim da je BiH mjesto u Europskoj uniji, sve bi drugo bilo neprirodno i zemljopisno i politički. Želja nam je biti dio EU te u proces pridruživanja, kroz buduće oblike suradnje, aktivno uključiti sve naše izaslanike, a ovaj proces približiti javnosti zajedno sa svim mogućnosti i izazovima koje nosi“, istaknuo je predsjedatelj Martinović, stoji u priopćenju.

IMG_4965.JPG

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17