ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
"Ako ima moralnog digniteta"

dodik profil

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da su ga na današnjoj sjednici ostala dva člana Predsjedništva BiH preglasala na svim tačkama dnevnog reda.

Pokušao sam da predložiti izmjene dnevnog reda, gdje bi se se uvrstila odgovornost Željka Komšića koji je izmanipulirao Europski sud za ljudska prava i javnost, kazao je Dodik, dodavši da je Komšić prekršio zakon koji se odnosi na nadležnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prenosi Klix.ba.

Dodik je naveo da je Komšić prekršio zakon svjesnom obmanom predsjednika Europskog suda za ljudska prava, tako što je prikrio dokument i dostavio odgovor bez konzultacija s druga dva člana Predsjedništva BiH.

Dva člana Predsjedništva su preglasala treći konstitutivni narod i ne može se utvrditi nikakva odgovornost. Ja tražim da podnese ostavku. Mi ćemo vidjeti sa drugim faktorima u BiH na koji način ćemo ovo pitanje problematizirati kod nadležnih institucija, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nedopustivo je da se nastavi s kršenjem ustava.

Predložio sam točku dnevnog reda i ostala dva člana su glasala protiv. Mi smo sjednicu završili vrlo brzo. Predstavnici RS-a ne doprinose donošenju bilo koje odluke. Glasao sam protiv dnevnog reda, protiv zapisnika i svih tačaka… Neke se odnose na misiju u Afganistanu, kazao je on.

Naveo je kako će za dvije točke dnevnog reda biti potegnut vitalni nacionalni interes.

Prva je točka posjet Mila Đukanovića BiH, ja sam ponovno glasovao protiv te točke, što podrazumijeva da se iz principijelnih razloga mora podići vitalni nacionalni interes. U Crnoj Gori već duže vrijeme postoji značajna razina nestabilnosti i smatram da bi bilo kakva razmjena posjeta trebalo da bude prolongirana, rekao je Dodik.

Dodao je kako je htio poslati poruku, s obzirom na to da je riječ o položaju Sprske pravoslavne crkve.

Komšić i Džaferović su htjeli dati suglasnost da dođe Milo Đukanović. Na samoj sjednici sam rekao da glasujem protiv i da to ide na NSRS, kazao je Dodik.

Također je, kako navodi, odbio iz principijelnih razloga glasati za točku dnevnog reda vezanu za identifikacijske dokumente, te da će tako glasati i u budućnosti.

Planiram, ukoliko se sutra tehnički organiziramo, Predstavničkom domu PS BiH predamo prijedlog zakona o prestanku mandata stranim sucima. Mi želimo da se u okviru procedura donose ta pitanja. Ova kriza može biti završena samo ukoliko Ustavni sud poništi svoju odluku i ukoliko se izbace strane suce, istakao je Dodik.

Poručio je kako nitko ne treba sumnjati u ozbiljnost trenutka.

Mi želimo u procedurama rješavati pitanje. NSRS je donijala obavezu da se za 60 dana razmatra pitanje, rekao je Milorad Dodik.

Dodao je kako se, u sklopu jedne točke dnevnog reda, glasalo o pomilovanju osobama osuđenim za krijumčarenje i terorizam, te kako je donesena jednoglasna odluka Predsjedništva BiH protiv toga.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17