Tihomir Brajković

Unitic 1.JPG

FOTO: Adi Kebo/zurnal.info

 

U Sarajevu se uskoro gradi nova velika zgrada. Riječ je o poslovnom objektu MGT (Marija Green Tower) koji će se graditi na Marijin dvoru, iza Uniticovih zgrada.

Općina Centar Sarajevo, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i Skupština KS pomogli su investitoru da se domogne izuzetno atraktivnog zemljišta u A zoni bez javnog poziva, prenosi Klix.

Kao investitor se u dokumentima Općine Centar navodi kompanija Palace Investments, čiji je vlasnik PET engineering, prenosi portal Žurnal.info.

Prema navodima organizacije Eko akcija, nova zgrada imat će čak 22 kata. Kao vlasnik tvrtke Pet engineering navodi se Josip Subašić, no navodno iza nje stoji poduzetnik Tihomir Brajković, vlasnik Tibre.

Općina Centar je 2017.godine izmijenila regulacijski plan i dozvolila gradnju na toj lokaciji, iako time krše Urbanistički plan grada, prema kojemu više nema visoke gradnje zbog stalnih zagađenja zraka.

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, podsjetio je da je ovo izabrano tijelo sa samo jednim glasom protiv, njegovim, usvojila odluku o davanju saglasnosti za prodaju zemljišta, piše Klix.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17