ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

os bih afganis

(FENA) - Svečanim dočekom pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz misije „Odlučna podrška“ Afganistan danas u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, uspješno je realizovana još jedna rotacija iz okvira operacija podrške miru.

Ta jedinica Oružanih snaga BiH je svoju misiju realizovala u skladu s Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u sastavu Oružanih snaga SAD-a, Koalicionih snaga u Islamskoj Republici Afganistan.

Prisutnima se obratio komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, koji je istakao pozitivne ocjene Koalicionih snaga za realizovanu misiju pješadijske jedinice OSBiH. Izrazio je posebno zadovoljstvo odličnim radom pripadnika brigade u multinacionalnom okruženju, radu sa lokalnim stanovništvom, kao i svim izazovima sa kojima se naša jedinica susretala u toku izvršenja misije.

Komandant Opeativne komande OSBiH generalmajor Radovan Ilić zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji te misije, te istakao da je misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame s multinacionalnim snagama.

Na ceremoniji najuspješnijim pripadnicima jedinice uručene su stimulativne mjere, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17