ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
R445

visoko grad

 (FENA) - Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak i direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač potpisali su  s direktorom firme "Trgošped" Kakanj Ahmedom Zaimovićem dva ugovora ukupne vrijednosti 1.579.475,39 KM. 

Ugovor vrijedan 1.129.479,13 KM, sa PDV-om odnosi se na sanaciju i modernizaciju dijela ceste na dionici Moštre-Visoko na regionalnoj cesti R445 Kakanj-Visoko. Projektom je predviđena sanacija te dionice ceste u dužini oko 1.300 metara, a podrazumijeva modernizaciju u skladu s najvišim standardima.

- Ovo je jedna od najfrekventnijih prometnica na području Grada Visoko. Zbog toga smo se opredijelili da izgradimo novu prometnicu sa potpuno novim slojem asfalta, a ne da krpimo rupe - kazao je premijer ZDK-a Mirza Ganić.

Također, potpisan je Okvirni sporazum o uslovima i načinu izvođenja radova izgradnje mosta preko rijeke Trstionice na regionalnoj cesti R466 dionica Ćatići-Kraljeva Sutjeska, u općini Kakanj. Vrijednost okvirnog sporazuma je 449.996,26 KM, sa PDV-om.

- Izgradnja ovog mosta dužine 20 metara je specifična i građevinski veoma zahtjevna, jer je potrebno da se most arhitektonski uklopi u kompleks historijskih građevina koje se nalaze u neposrednoj blizini, a to su Franjevački samostan i džamija Sultana Mehmeda Fatiha iz XV vijeka - rekao je ministar Isak, priopćeno je iz Pres-službe ZDK-a. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17