ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Tematska sjednica o brucelozi

novi travnik opcina

Obvezati načelnika i općinske službe da zatraže od resornog federalnog ministarstva i Civilne zaštite FBiH ocjenu da li je postupano u skladu sa zakonom o veterinarstvu te jesu li procedure ukopa zaraženih životinja pravilno provedene, zaključci su sa današnje hitne tematske sjednice o ukopu životinjskih leševa zaraženih brucelozom na području mjesta Rostovo, koje je donijelo krnje Općinsko vijeće Novi Travnik, piše drukciji.ba

Na sjednici se, naime, nisu pojavili vijećnici SDA i satelitskih stranaka, koji su nekoliko desetaka metara dalje u Domu kulture jeli i pili na božićnom domjenku koji je organizirao načelnik.
Tako je predsjedavajući Općinskog vijeća Fabo Stanić na zahtjev vijećnika SDP-a u 11 sati zakazao tematsku sjednicu Vijeća, a načelnik Refik Lendo isto za 11 sati zakazao božićni domjenak.

Tako su nastavljeni novotravnički apsurdi u kojima, u najnovijoj epozodi, vlast, uglavnom Bošnjačka jede i pije na božićnom domjenku, a oporba, uglavnom Hrvati, uz Aliju Šahinovića iz SDP-a i Fikreta Skopljaka iz BPS-a, raspravlja o problemu za koji tvrde da poprima oblik epidemije.

“Radi se o epedimiji koja može uzeti maha pogotovo ako se zaražene životinje na ovaj način ukopavaju”, rekao je Šahinović.

Da ovo nije prvi sličan slučaj upozorio je vijećnik Fikret Skopljak.

“Ne mogu da razumijem i shvatim da se ignoratntski može odnositi prema ovakvom problema i to nije prvi put, dosad je već vršen ukop zaraženih životinja bez dozvola. I u gradu imamo evidentiranih slučajeva bruceloze, to postaje epidemija i više se ovakve stvari ne smiju događati”, rekao je Skopljak.

Na prazne klupe vlasti osvrnuo se i vijećnik Marijan Marjanović.

“Žalosti činjenica da su ove klupe prazne, da su kolege otišli jesti i piti, a oni što su prouzročili te probleme organiziraju božićni prijem. Bojim se da je to sprdnja, ne znam kako bih to nazvao”, rekao je vijećnik Marijan Marjanović.

drukciji.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17