ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

kucan dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je sinoć u Ljubljani, tijekom sastanka s prvim predsjednikom Slovenije Milanom Kučanom, da je BiH kompleksna zemlja, ali da je opredijeljeni za europski put.

“Iako je BiH kompleksna zemlja, važno je da nema nasilja i da je sačuvan mir. Nama u Republici Srpskoj na prvom mjestu je očuvanje mira, borba za unapređenje ekonomskih prilika i bolji život građana. Očekuje se da će uskoro biti formirana vlast na razini BiH u skladu sa izbornim rezultatima da bi se mogli u potpunosti posvetiti unapređenju ekonomije”, rekao je Dodik prilikom razgovora s Kučanom.

On je naglasio da je Republika Srpska stabilna u svakom smislu i opredijeljena za put ka EU i dobijanje status kandidata, ali i da ostaje vojno neutralna.

Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da se BiH susreće s migrantskom krizom, te da se značajan broj migranata i dalje nalazi na njenoj teritoriji.

Kučan je naglasio da je BiH nefunkcionalna zemlja i ako hoće u EU treba je prvo osposobiti.

“Vi u Republici Srpskoj ste svoj problem riješili. Republika Srpska je činjenica i to se ne može izmijeniti”, istaknuo je Kučan.

On je ocijenio da će neprincipijelnost koštati EU i naglasio da danas svako mora voditi računa o sebi.

Navodeći da poštuje opredjeljenost Republike Srpske za vojnu neutralnost, Kučan je rekao da se NATO ponaša kao svjetski žandarm./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17