ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Pregovori

pregovori sda hdz stol

Izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) predvođene predsjednicima dr. Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, razgovarale su danas u Sarajevu.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nakon sastanka je kazao novinarima da su dogovorili da nastave proces traženja rješenja. Dodao je da predstavnici stranaka koji su zaduženi za to razgovaraju o tome, prenosi fena.ba.

- Vjerujem da ćemo napraviti jedan precizan plan kako da ove dvije stranke, nadam se do kraja idućeg tjedna, možemo ponuditi neka rješenja, kao jedan zajednički sadržatelj našeg rada, pa da onda eventualno uključimo sve druge koje treba uključiti da bi eventualno ovakav zakon dobio svoje promjene u Zastupničkom domu PSBiH - kazao je dr. Čović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da su zadali sebi rok od dvija tjedna da pokušaju neki okvir napraviti za rješenje implementacije odluka dvaju sudova, Suda u Strasbourg i Ustavnog suda BiH.

- Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Kada napravimo jedan orijentacijski okvir, tada ćemo uključiti i koalicijske partnere. Ja sam tako dogovorio s njihovim predsjednicima da prvo napravimo jedan okvir, dinamički plan. Zatim, ako uspijemo s njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi to sve išlo dalje kroz proceduru unutar Parlamentarne skupštine - naveo je Izetbegović.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17