ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Čestit Božić i sretnu Novu godinu žele Vam

oess martinovic konjic

resjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović sastao se danas u Konjicu s nedavno imenovanom voditeljicom Misije OESS-a u BiH Kathleen Kavalec.

Sastanku je nazočio i Izmir Hadžiavdić, tajnik doma. Razgovaralo se o dosadašnjoj  iznimno uspješnoj suradnji Misije i najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH, kao i novim oblicima suradnje koji će unaprijediti zakonodavni proces i pomoći u procesu uključivanja građana u ovaj proces.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Martinović poželio je veleposlanici Kavalec dobrodošlicu u BiH i Hercegovačko-neretvansku županije na čijem teritoriju je održan sastanak te iznio svoje viđenje političkog stanja u Federaciji BiH i BiH  kao i načina moderniziranja rada Parlamenta Federacije BiH.

„BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i građana i njezin takav ustavni ustroj je potrebno poštovati. Smatram da je kompromis ključna riječ za nastavak uspostave vlasti kao i političku stabilnost“, istaknuo je Martinović.

Da je kompromis ključan u svim političkim procesima složila se i Kathleen Kavalec, voditeljica Misije OESS-a u BiH. Sastanak s čelnicima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iskoristila je kako bi najavila nastavak suradnje s Domom naroda na jačanju kapaciteta ovog doma te donošenje zakona kojim bi se sankcionirao svaki oblik korupcije, spriječio i sankcionariao sukob interesa te aktivnije uključili građani u zakonodavni proces. S tim je ciljem najavljeno skoro potpisivanje Memoranduma u suradnji Misije OESS-a u BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dokumenta koji je u završnoj fazi izrade i koji bi, prema najavama, trebao biti potpisan uskoro.

Već sad na službenoj web stranici Doma naroda dostupni su svi doneseni kao i zakoni i odluke koji su u proceduri što ovo zakonodavno tijelo po trasnsparentnosti izdvaja od većine drugih u BiH. Prostora za unaprijeđenje uvijek ima te je u tom kontekstu suradnja s Misijom OESS-a izuzetno važna, posebno imajući u vidu aktivnosti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i obveze koje je zajedno sa Skupštinama županije preuzeo i ispunjava u procesu pridruživanja Europskoj uniji.

(parlamentfbih.gov.ba)

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17