ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

isil zatvor bjezanje

Uslijed turskih napada na Siriju, članovi obitelji boraca ISIS-a, koji se nalaze u kampu Al-Hol na sjeveroistoku zemlje, pokušavaju pobjeći, javlja CNN.

 

U Al-Holu se trenutno nalazi oko 70.000 ljudi, uglavnom članova obitelji boraca ISIS-a, a snimka koja se pojavila pokazuje kaotično stanje koje vlada unutar kampa pod nadležnošću kurdskih snaga. 

 

Zapovjednik kurdskih Sirijskih demokratskih snaga Mervan Qamishlo izjavio je kako je jučer u kampu došlo do "neposluha civila" te da su tamošnji zatočenici pokušavali napasti zaštitare te da su rušili šatore.

Prema nedavnom izvještaju iz Pentagona, nakon što su američki vojnici napustili kamp, došlo je do širenja ISIS-ove ideologije.

Nemiri su došli nakon upozorenja SDF-a, glavnog partnera SAD-a u borbi protiv ISIS-a, da će vojni napadi Turske na sjeveroistočnoj granici Sirije otežati mogućnost kontrole nad teroristima u zatvorima i članovima njihovih obitelji u kampovima. 

Nakon što je Turska jučer ispalila minobacače pokraj zatvora Navkur od tamo je pobjeglo pet boraca ISIS-a.

"Postoji realna opasnost da situacija izmakne kontroli", rekao je Mustafa Bali, glasnogovornik SDF-a, te optužio Tursku da je oslobađanje ISIS-ovih zatvorenika dio njihove strategije. 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17