× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

knedle sljive

POTREBNI SASTOJCI

0,50 kg skuhanog krumpira

0,20 kg oštrog brašna

0,05 kg maslaca za tijesto

1 jaje

sol

šljive

krušne mrvice

šećer

0,05 maslaca za krušne mrvice

PRIPREMA

Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo. Dodamo 0,05 kg maslaca. Kad se malo ohladi, dodamo brašno i jaje, malo soli i zamijesimo tijesto. Tijesto je dosta mekano pa ga ne valjam već napravim jednake kuglice tijesta (0,08 kg svaka) koje zatim u ruci raširim, umetnem šljivu i oblikujem okruglicu, “knedlu”. Knedle kuham u slanoj kipućoj vodi cca 15 minuta. U tavi rastopimo maslac i dodam krušne mrvice, po želji se može dodati i šećer. Kuhane knedle uvaljati u krušne mrvice prije posluživanja.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

knedle sljive

POTREBNI SASTOJCI

0,50 kg skuhanog krumpira

0,20 kg oštrog brašna

0,05 kg maslaca za tijesto

1 jaje

sol

šljive

krušne mrvice

šećer

0,05 maslaca za krušne mrvice

PRIPREMA

Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo. Dodamo 0,05 kg maslaca. Kad se malo ohladi, dodamo brašno i jaje, malo soli i zamijesimo tijesto. Tijesto je dosta mekano pa ga ne valjam već napravim jednake kuglice tijesta (0,08 kg svaka) koje zatim u ruci raširim, umetnem šljivu i oblikujem okruglicu, “knedlu”. Knedle kuham u slanoj kipućoj vodi cca 15 minuta. U tavi rastopimo maslac i dodam krušne mrvice, po želji se može dodati i šećer. Kuhane knedle uvaljati u krušne mrvice prije posluživanja.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.