ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

dodik profil

Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? - pita Dodik.

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da lider SDA Bakir Izetbegović zabavlja javnost svojim izjavama i postavljanjem novih uvjeta.

Dodik je rekao da nisu realno ostvarive najave Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla biti formirana do kraja mjeseca, prenosi RTRS.

- Kakva je to ozbiljnost kada Izetbegović kaže da vjeruje da će se uskoro formirati vlast i da će se normalizirati odnosi, a onda poruči da ima samo jedan zahtjev, a to je da vjeruje da će Hrvati odustati od izmjena Izbornog zakona. Kako je to ozbiljno? - pita Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD-a, kaže da je ova stranka spremna za formiranje Vijeća ministara i da nisu oni ti koji postavljaju uvjete.

- Mi smo spremni to učiniti odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici - rekao je Dodik.

On je proces formiranja vlasti na nivou BiH nazvao mrcvarenjem.

- Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio da to uradi i počeli su postavljati zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Čujem da je izjavio da će se realizirati sporazum. Pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. rujna. On zabavlja javnost svojim izjavama - istakao je Dodik.

Podsjećamo, Izetbegović je jučer izjavio da vjeruje da do kraja listopada može biti formirana vlast na nivou BiH i da su stavovi približeni.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17