ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

sindikad zdravstvo vlada sast sbk

Pregovarački tim Vlade Srednjobosanskog kantona odbio je zahtjev o uvećanju koeficijenta za isplatu plaća zdravstvenim radnicima, zbog čega je, bez dogovora o novom kolektivnom ugovoru, završen današnji sastanak pregovaračkih timova Vlade i Kantonalnog odbora Neovisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu.

Predsjednik Sindikata Armin Kukić podsjetio je kako su članovi ovog sindikata, među kojima su najbrojniji medicinske sestre i tehničari, od 1. travnja bez kolektivnog ugovora te da će nastaviti svakodnevni polusatni štrajk upozorenja.

Za nas je neprihvatljiva Vladina ponuda o povećanju satnice rada s 2,31 KM na 2,35 KM. Već smo odustali od određenih zahtjeva, ali ne možemo odustati od onoga za uvećanje koeficijenata za 0,3, za sve grupe linearno. Smatramo da je ovaj zahtjev realan i da novca za to ima, kazao je Kukić novinarima nakon sastanka.

Ministar zdravstva KSB Anto Matić tvrdi da bi uvećanje koeficijenta predstavljao veliki financijski teret na Zavod za zdravstveno osiguranje (ZZO), zbog čega je Vlada ostala pri ponudi za povećanje satnice.

Ne mogu reći točan iznos, ali ljudi iz ZZO-a tvrde da mnogo košta uvećanje koeficijenata i da su tu u pitanju milijuni. Iako smatram da su zahtjevi sindikata opravdani, vjerujem da je naša ponuda realna i da ne ugrožava sustav, naglasio je on.

Kako je rečeno, štrajk upozorenja u javnim zdravstvenim ustanovama bit će nastavljen svakodnevno, od 10 do 10.30 sati, odnosno u vrijeme pauze, dok Predsjedništvo Sindikata ne donese odluku o daljnjim koracima, piše drukciji.ba

 

Predsjednica Sindikata Doma zdravlja Kiseljak, zamjenica predsjednika na razini Županije i član Sindikata na Federalnoj razini Ivka Trogrlić za Artinfo je kazala da sindikalisti traže samo ono što im pripada."Zahtjevi nisu nerealni, ako novaca ima za jednu grupaciju, mora biti i za druge" kazala je Trogrlić te spomenula novi sastanak za naredni tjedan ali i mogućnost stupanja u generalni štrajk.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17