ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

dodik profil

Obraćajući se prisutnima na obilježavanju 78 godina od ustaškog zločina nad Srbima, Dodik je rekao da je ovo tužno mjesto ne samo zbog događaja 1941. godine već zbog povijesne i opće zapuštenosti ovog prostora na kojem je ubijen veliki broj ljudi.

“Po različitim izvorima u Garavicama je ubijeno najmanje 12.000 Srba, a neki podaci govore da je riječ i o 17.000. To se događalo na samom početku Drugog svjetskog rata, što pokazuje da je bio plan da se pokupe i pobiju Srbi, koji su već ubijani u Jadovnu, na Pagu, Prebilovcima i mnogim drugim mjestima”, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da povijest, a ni sudovi ne treba da poštede nikoga tko je zločine počinio bio to Srbin, Bošnjak ili Hrvat i bez obzira kada je te zločine počinio.

“Odričem se svakog Srbina koji je u ime bilo kakve ideje počinio zločin prema drugima, drugačijem, i različitim od nas”, istaknuo je Dodik i naglasio da nikada nije čuo da je neko s druge strane priznao zločin koji se dogodio na ovom mjestu.

Dodik je izrazio zahvalnost vlastima Unsko-sanskog kantona što su dali dozvolu da se ljudi okupe na ovom mjestu i daju počast srpskim žrtvama u Garavicama.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17