ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

tuzla hdz soli

Članovi Županijskog odbora HDZ BiH Soli, na sjednici održanoj u Tuzli, još jednom su izrazili razočarenje i istakli da formiranje Vlade Tuzlanske županije u kojoj nema predstavnika hrvatskog naroda predstavlja grubi nasrtaj na ustavnost i zakonitost, prenosi Hrvatski Medijski Servis. -Ovakav čin može se shvatiti samo na način da se cijeli jedan narod želi isključiti iz procesa odlučivanja čime je poslana vrlo loša poruka, rečeno je.

Županijski odbor jednoglasan je u stavu da se o svemu u narednom razdoblju dodatno informiraju međunarodni predstavnici u BiH, kao i da se uputi otvoreno pismo partnerskim županijama i gradovima u Republici Hrvatskoj kako bi se upoznali na koji način se krše prava jednog konstitutivnog naroda u Tuzlanskoj županiji.

Jedan od zaključaka jest i da se od dužnosnika HDZ BiH na višim razinama zatraži pokretanje određenih aktivnosti kao i veći stupanj koordinacije po određenim temama, a koje se odnose na Tuzlansku županiju.

GO HDZ BiH Tuzla: Osuda vrijeđanja Kate Pejić

U povodu nedavnog istupa i obraćanja gospođe Kate Pejić, uposlenice Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, javnost je upoznata s vrlo grubim primjerom kršenja osnovnih ljudskih prava i vrijeđanja od strane kolega prilikom obavljanja radnih zadataka.

-Nereakcijom svekolike javnosti, a posebice menadžmenta UKC-a, postajemo sudionici koji odobravaju takvu vrstu ponašanja prema vlastitoj djelatnici koja svoje znanje svakodnevno ulaže u očuvanje i spašavanje ljudskih života, smatraju u Gradskom odboru HDZ Tuzle.

Pored kršenja prava, ovaj slučaj ima, navodi se u priopćenju, još veću dimenziju koja ima elemente diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, čime ovaj slučaj dobiva još gore elemente netrpeljivost i stvara osjećaj nemoći i poniženja koje niti jedno ljudsko biće ne zaslužuje.

GO Tuzla HDZ BiH poziva na reakciju i sankcioniranje nadležnih za mobing na radnom mjestu, vrijeđanje nacionalnih i vjerskih osjećaja i hitnu reakciju svih institucija nadležnih za ovakav slučaj, počevši od Vlade TŽ kao osnivača UKC Tuzla, menadžmenta UKC-a i ostalih relevantnih institucija.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17