ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

nikola grubesic opcina

 

U utorak je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Kiseljak sa 11 redovnih te nekoliko dopunskih točki. U vijećničkim su pitanjima ovoga puta prednjačili u Klubu SDA bazirajući se na lokalna, infrastrukturna pitanja na koja je kao i uvijek odgovarao načelnik Mišurić-Ramljak najavivši između osraloga kako je planirana rekonstrukcija 18 lokalnih prometnica. Iskazane su i kritike na određene službe odnosno općinske službenike ali i potreba da se uredi općinska vijećnica koja osim za potrebe sjednica služi i za brojne druge prigode i nije zgorega da bude reprezentativna.

Sve su točke uglavnom usvojene jednoglasno s tim da je nekoliko vijećnika nedostajalo. Jedan od njih je i Asmir Brkanović koji se zbog posla povlači iz Vijeća dok će ga u Klubu SDA zamijeniti sljedeći na listi, Junuz Junuzović.

Jedna od zanimljivijih točki je ona vezana za plan korištenja prihoda od naknade za korištenje državne šume za koju su vijećnici donijeli odluku da za 2019. godinu sredstva prikupljena od ove namjene budu korištena za sanaciju lokalnih prometnica koje su najviše pogođene  šumarskom djelatnošću.

 

69443736_663125177506543_1581193867879776256_n.jpg

Usvojena je i Odluka o usvajanju Izvješća o provedenim aktivnostima javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine Kiseljak i davanju ovlaštenja za potpisivanje Ugovora o zakupu nekretnine kao i nekoliko drugih odluka koje se odnose na prenamjenu parcela odnosno prodaju nekretnina.
Kako smo već pisali, prihvaćen je i Zaključak o prihvaćanju inicijative za uspostavu prijateljstva općine Kiseljak i općine Grude ali i zasigurno najvažnija točka ove sjednice, Odluka o prihvaćanju Sporazuma o zajedničkom ulaganju i davanje ovlaštenja za potpisivanje Sporazuma o zajedničkom ulaganju. Odluka se odnosi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja a skorašnjim potpisivanjem službenog Sporazuma između Općine Kiseljak i Doma zdravlja kao nositelja projekta, steći će se i finalni tehnički uvjeti za realizaciju ovog projekta. Naime, određena novčana sredstva već pristižu (Vlada RH, Vlada ŽSB) a novi Dom zdravlja djelovat će u kompleksu Zdravstveno-edukacijskog centra u sklopu kojega će djelovati i već aktivni Centar za edukaciju i rehabilitaciju a koji će pak biti proširen za potrebe planiranog Centra za rani rast i razvoj. Dakle, cijeli lokalni sustav zdravstva i socijalne skrbi djelovat će pod sustavom Zdravstveno-edukacijskog centra što predstavlja ispunjenje svih zakonskih obaveza ali i olakšava namicanje novčanih sredstava.

Dobra vijest sa sinoćnje sjednice je da izvršenje Proračuna ide po planu te je Odluka o izvršenju proračuna općine Kiseljak za razdoblje siječnja-lipanj usvojena.

 

69550610_412656412940641_2263521823113084928_n.jpg

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17