ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

dodik bakir

"Općepoznato je, a i u nekim objektivnim međunarodnim krugovima, da BiH umire sporom smrću koju sada upravo ubrzavaju /Željko/ Komšić i /Šefik/ Džaferović, koji su, da bude apsurd, navodno najglasniji borci za BiH, pokušavajući da izbjegnu nešto što je nemoguće u civiliziranim državama i društvima, a to je da, nakon skoro godinu dana, ne pokazuju sposobnost da se primijene izborni rezultati, odnosno da se izabere vlast", istakao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u razgovoru za Srnui da je izbor Zorana Tegeltije najvažnija odluka koju Predsjedništvo može donijeti ako je BiH bar malo normalna zemlja, a ukoliko ne bude izabran to je onda jasna potvrda da u BiH nema ničega normalnog, da se u njoj uništava sve ono što normalnoj pameti ne bi trebalo smetati, a oni koji to rade morat će na sebe da preuzmu odgovornost za sve što se bude dešavalo nakon toga.

Na pitanje što očekuje od sutrašnje sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine i hoće li biti izabran predsjedatelj Vijeća ministara, Dodik je pojasnio da je tražio da se zakaže sjednica Predsjedništva BiH da bi za kandidata za predsjedavatelja Vijeća ministara imenovao Zoran Tegeltija.

"Općepoznato je, a i u nekim objektivnim međunarodnim krugovima, da BiH umire sporom smrću koju sada upravo ubrzavaju /Željko/ Komšić i /Šefik/ Džaferović, koji su, da bude apsurd, navodno najglasniji borci za BiH, pokušavajući da izbjegnu nešto što je nemoguće u civiliziranim državama i društvima, a to je da, nakon skoro godinu dana, ne pokazuju sposobnost da se primijene izborni rezultati, odnosno da se izabere vlast", istakao je Dodik.

"Svako i malo normalan reći će da rušilačko umijeće bošnjačkih političara na vlasti u BiH godinama dominira i shodno tome biva osujećen svaki pokušaj stvaralačke energije", ocijenio je član Predsjedništva BiH i dodao:

"Rušenje svega, pa tako i BiH kod vladajućih bošnjačkih političkih prvaka, prema onome kako se sada ponašaju i rade, postao je manir, način ponašanja i način mišljenja. Takvo ponašanje bi razorilo Ameriku, a kamoli BiH. Zbog toga je BiH nemoguća država koja se raspada, a ne zato što je ruši Milorad Dodik i srpski narod", rekao je Dodik.

On je naglasio da je svima jasno da niko u entitetu Republika Srpska nema ništa protiv BiH onakve kako je izvorno skrojena u Dejtonskom sporazumu, ali ovakvo "ponašanje bošnjačkih političara na vlasti je direktan atak i na Dejtonski sporazum, nažalost, i dokaz da ovakva BiH nije sposobna da postane kandidat za članstvo u EU".

Komentarajući činjenicu da se u sarajevskim kuloarima i pojedinim medijima spekulira da bi u nekoj varijanti i Mirko Šarović mogao biti kandidat za predsjedavatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Dodik je u intervjuu Srni rekao da nesposobnost da se stvarnost sagleda i uvaži realnost vodi do halucinantnog izobličavanja, pa tako i do Šarovića.

"Pa neće Komšić i Džaferović odlučivati ko će predstavljati Republiku Srpsku u Sarajevu, a još manje sarajevski mediji. O tome je već odlučio narod Republike Srpske dajući uvjerljivu većinu glasova SNSD-u i njegovim kandidatima, uključujući tako i Zorana Tegeltiju", naglasio je Dodik.

Na pitanje što će biti nakon 5. rujna kada ističe rok Sporazumu o formiranju vlasti koji je potpisao zajedno sa predsjednicima HDZ BiH i SDA Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, ukoliko se ne sprovede ono što je potpisano, Dodik je rekao da postoji više varijanti, te da će vidjeti do tada.

"Svaki potez koji poduzmemo bit će donesen u svrhu obrane Republike Srpske, njene autonomije i njenog integriteta i nećemo pristati ni na kakve ucjene, majorizaciju srpskog naroda i rušenje izvornog Dejtonskog sporazuma", naglasio je Dodik.

Kada je riječ o prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu, koji uskoro trebaju biti raspisani te da prema ispitivanjima javnog mnijenja vode stranke Aljbina Kurtija i Isa Mustafe koje se zalažu za "veliku Albaniju" i da je interesantno da niko iz međunarodne zajednice ne reagira na njihove programe, Dodik je naglasio da Republika Srpska stoji uz Srbiju i ostaje pri odluci da BiH neće priznati Kosovo, kao i pri stavu da je pitanje rješenja spora Beograda i Prištine pitanje države Srbije.

"Srbije se držimo i pratimo je, ona nam pomaže i nikada se nje nećemo odreći. Vidjet ćemo u narednom periodu što će se sve dešavati. Ali, najvažnije je da se sačuva mir i stabilnost", konstatirao je član državnog Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17