ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

covic aluminij

U nastavku rada svojevrsnoga Kriznog vijeća Aluminija d.d. Mostar, uz predstavnike Uprave, Nadzornoga odbora i Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija, i danas je sudjelovao dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH.

Jučer su detaljno razmatrane prve analize o mogućnostima pokretanja ugašene proizvodnje u Aluminiju koje bi išlo u tri etape, počevši s Ljevaonicom, preko Anoda, do Elektrolize. Prvi je dan bio usmjeren na Ljevaonicu koja je, uvjetno kazano, najjednostavnija za pokretanje, dok je danas naglasak bio na razmatranju zahtjevnosti pokretanja proizvodnje u pogonu Anoda. Premda još nije moguće predvidjeti sve parametre, bitno je naglasiti kako je nužno ispuniti niz pretpostavki, od tehničkih do financijskih, što ne će biti moguće bez konkretnoga angažmana svih suvlasnika, u prvomu redu Vlade FBiH.

Radna je skupina predana postavljenoj zadaći, a to je oživljavanje proizvodnje u Aluminiju i zbrinjavanje radničke populacije. Na tomu je tragu i danas posebno bilo govora o sudbini Aluminijevih radnika i o iznalaženju načina za premošćivanje aktualne situacije. Pokrenut je niz aktivnosti, u prvomu redu ostvarivanja komunikacije s čelnim ljudima komercijalnih banaka i kreditnih organizacija, s traženjem maksimalnoga razumijevanja za kreditne i druge obveze koje uposlenici Aluminija imaju. Bitno je, s obzirom na brojnost pogođene populacije od oko 900 obitelji, postići najveću moguću relaksaciju na tomu planu.

Dnevnik.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17