ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

boskovic mladen

Na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma sutra će biti razmatrano, osim izbora rukovodstva, i predloženi zakon o razvojačenim borcima, kao i rebalans ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH.

Prijedlog za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda primila je Komisija za izbor i imenovanje ovog doma, o čemu će se očitovati zastupnici na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici doma.

Potvrdio je to medijima predsjednik Komisije Mladen Bošković navodeći da ne može otkrivati ime prije sutrašnjeg zasjedanja.

- Najvažnije je da ovaj izbor bude po Ustavu i našem Poslovniku, kao i da dobije dovoljan broj ruku da postane dopredsjedatelj Zastupničkog doma - istakao je Bošković, koji je iz Kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predložen za dopredsjedatelja doma iz reda hrvatskog naroda.

Za novog predsjedavajućeg iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) predložen je Mirsad Zaimović.

- Mislim da je sazrelo vrijeme, a i takav je dopis upućen u parlamentarnu proceduru gdje su stranke SDA, HDZ BiH, HNS, DF, SBB i neovisna skupina potpisali zahtjev za razrješenje dosadašnjeg predsjedatelja, a imenovanje novog predsjedatelja i dvojice dopredsjedatelja kako to propisuje i Poslovnik o radu Zastupničkog doma. Dakle, sazreli su uvjeti koje ćemo sutra u potpunosti definirati i uputiti u parlamentarnu proceduru, to jest zahtjev za razrješenje Elvira Karajbića (SDP BiH) i imenovanje predsjedatelja i dvojice dopredsjedatelja. Mislim da imamo spremne i ruke i zahtjev i sve da to sutra provedemo kako je i zapisano u dnevnom redu izvanredne sjednice Zastupničkog doma - kazao je Bošković.

Na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma sutra će biti razmatrano, osim izbora rukovodstva, i predloženi zakon o razvojačenim borcima, kao i rebalans ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17