× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro centar
Ecos
kiseljak open

dijaspora forum

Šesti Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore – BHdiaFor bit će održan 31. srpnja u Bihaću, a ključne teme ovog tradicionalnog okupljanja poslovne dijaspore ove godine će biti turizam, metalski i IT sektor. Organizatori BHdiaFor-a, Udruženje "Naša perspektiva" i njihov lokalni partner Privredna komora Unsko-sanskog kantona najavljuju učešće više od 100 poduzetnika iz zemlje i svijeta. ''Među pozvanim predavačima su ljudi iz prakse koji su napravili iskorak u lokalnim zajednicama. Imat ćemo priliku čuti o investicijama u turizam u ovoj regiji, raspravljati o ulozi dijaspore u posredovanju i dovođenju stranih investicija u BiH. Među sugovornicima su predstavnici kompanija koji su takve poteze već napravili, dakle, više ne govorimo o potencijalu dijaspore, sada pričamo o dobrim praksama'', kazao je Armin Alijagić iz "Naše perspektive".

BHdiaFor je i ove godine podržan od USAID Projekta "Diaspora Invest", a na samoj konferenciji je planiran i Diaspora Networking Fair, sajam ideja, proizvoda i usluga kompanija pokrenutih investicijama dijaspore. ''Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati predavače, poduzetnike iz metalskog sektora, po čemu su Sanski Most, Prijedor i Bosanska Krupa postali prepoznatljivi, kada je riječ o dijasporskim investicijama. Ovo će biti jedinstvena prilika da sagledamo rezultate postignutog od prošlog BHdiaFor-a, čiji je domaćin tada bio Mostar, te da razmislimo šta želimo zajedno napraviti do srpnja 2020. godine'', zaključio je Alijagić. Registracija za BHdiaFor je otvorena, a sudionici se mogu prijaviti putem registracije na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., priopćeno je iz USAID projekta "Diaspora Invest".

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.