ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

mesihovic savjetnik

 

 

U Mostaru je krajem prošlog tjedna održan 2. Bosanskohercegovački kongres o debljini s međunarodnim sudjelovanjem i 8. Simpoziji „Novosti u gastroenterologiji“. Na kraju ovogodišnjeg okupljanja stručnjaka s područja gastroenterologije Sveučilište u Mostaru je dodijelo plakete i zahvalnice stručnjacima koji su svih ovih godina sudjelovali u organiziranju ovoga događaja, a bilo ih je ukupno 17.

Zanimljivo, među tih 17 ljudi se našli i ime Rusmira Mesihovića, savjetnika drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. On se čak nije udostojio doći na večeru na kojoj su uručene plakete Sveučilišta u Mostaru, a organizator se nije sjetio, vidjevši kako savjetnik za vanjsku politiku ima pametnijeg posla, barem preskočiti njegovo ime u najavi i izbjeći očitu neugodnost, piše Ero.tel.

-Činjenica je kako medicinu i politiku ne treba miješati, ali Mesihović je prihvaćanjem uloge savjetnika drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH sam odlučio spojiti te dvije priče. Veliki broj uzvanika na ovoj večeri je ostao neugodno iznenađen kada su čuli da Sveučilište i njemu daje plaketu i zahvalnicu. Stvara se dojam kako se polako mirimo s onim što se dogodilo na prošlim izborima, a to ne smije biti slučaj. Ako ćemo još davati nagrade ljudima koji podržavaju zatiranje prava Hrvata i legitimnih predstavnika, onda imamo veliki problem – rekao je za Ero.tel sugovornik koji je nazočio cijelom događaju.

Malo tko je bio spreman javno komentirati ovu temu, a oni koji su sudjelovali u stvaranju popisa su samo kratko rekli kako njegovom kreiranju u obzir nije uzeta politička dimenzija.

-Činjenica jeste da je Mesihović sada obavlja tu dužnost, ali je godinama bio dio ovoga projekta i zbog toga je stavljen na popis – rekao nam je kratko jedan od sugovornika koji nije želio da mu otkrijemo ime.

Svojim nedolaskom Mesihović je jasno poslao poruku koliko mu je ovaj događaj važan i koliko mu je stalo do plakete i zahvalnice Sveučilišta u Mostaru. S druge strane, oni koji su ga ostavili na popisu trebaju se upitati zašto je on njima toliko važan. I to pojasniti javnosti u BiH, osobito hrvatskom dijelu te javnosti.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17