• LEDA 2

emir nu2

 

Maske su odavno pale, Hadihafizbegovićeva životna uloga je majorizirati Hrvate

Bošnjački nacionalizam koji se godinama isključivo hrani pravima Hrvata u BiH, političkim ali i svakim drugim, od prava na obrazovanje, javne medije, kulturu, identititet, dobio je maskotu u liku i djelu bh. glumca s hrvatskom putovnicom Emira Hadžihafizbegovića. Iako su maske odavno pale, nakon jučerašnjeg gostovanja u HTV-ovoj emisiji „Nedjeljom u 2“ postalo je jasno da je životna uloga Emira Hadžihafizbegovića uloga najcrnjeg bošnjačkog nacionaliste, majorizatora Hrvata u BiH.

Naravno da Emiru u njegovoj životnoj ulozu pomažu i pojedini Hrvati, kako u BiH tako i u Hrvatskoj koja ga je radi nekoliko glumačkih nagrada prigrlila. Pri tomu „zatvoriše oči“ pred činjenicom da im je nagrade donio glumac čija je najvažnija životna uloga promovirati gaženje prava sunarodnjaka u susjednoj BiH.

I kao što reče Hadžihafizbegović, maskota bošnjačkog nacionalizma, najteže je ljude nasmijati. I u pravu je. Od samog pogleda na maskotu bošnjačkog nacionalizma normalim ljudima se plače. Ukoliko ima onih kojima je Hadžihafizbegović još uvijek smiješan, trebali bi dobro razmisliti o stanju vlastite svijesti koja u najcrnjem obliku nacionalizma i gaženju prava drugima vidi perspektivu, ma kakvim se talentom i nagradama taj nacionalizam pokušao prikriti.

Matija Perić/ artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17