aerodr mostar

Najveća europska aviokompanija Ryanair će početi letove za Mostar tijekom zimske sezone 2019/2020 ili 2020. godine.

Prema portalu "Klix.ba", postignut je sporazum između dviju strana, a aerodrom i aviokompanija sada finaliziraju mrežu odredišta i datume početka letova. Ovoj sporazum prati razgovore između dvije strane u Dublinu i Mostaru ranije ove godine.

Federalna vlada Bosne i Hercegovine odobrila je u četvrtak nešto više od dva milijuna eura za Zračnu luku Mostar, čiji je cilj "poboljšanje sektora zrakoplovstva" u zemlji. Ryanair i Zrakoplovna luka Mostar su od 2012. godine više puta razgovarali o mogućim uslugama.

Mostar će postati druga destinacija Ryanaira u Bosni i Hercegovini nakon Banje Luke ako se letovi materijaliziraju kako je planirano. Ranije je predloženo da niskocjenovna aviokompanija uvede usluge od Šarlroa, Frankfurta i Osla do Mostara. Međutim, postoji i veliki potencijal za prijevoznika da se pobrine za vjerski turizam na putevima iz Italije i Poljske.

 

Zračna luka Mostar je krajem prošle godine pokrenula program poticaja u pokušaju da privuče prijevoznike za pokretanje letova. Uključuje popuste za usluge rukovanja i iskrcavanja, kao i putničke takse, za period od tri godine.

Zračna luka je tijekom prvog kvartala opslužila 746 putnika, što predstavlja povećanje od 20,5%. Rast je ostvaren zahvaljujući Croatia Airlinesu koji je tijekom zimskih mjeseci održavao usluge hrvatskog glavnog grada.

Generalni direktor Marin Raspudić izjavio je da očekuje da će Mostar ove godine ugostiti oko 80.000 putnika, što je "maksimum koji aerodrom može podnijeti". Pozvao je lokalne putnike da koriste Zračnu luku Mostar umjesto obližnjeg Dubrovnika i Splita, prenosi Ex-Yu Aviation.

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17