komso

 

Bolja polovica bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je da će navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati jako ozbiljne implikacije.

Komšić smatra da samo loše informiran i neupućen promatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave “razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa”. Međutim, dodao je on, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.

"Ni pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-znanstveni skup o temi izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog odgoja", ističe se u priopćenju iz Komšićevog ureda.

Podsjeća da je od nadležnih sigurnosno-obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena provjera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista".

"Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama", zaključuje Komšić u priopćenju. (Dnevnik.ba)

artinfo.ba | preuzeto s portala poskok.info

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17