rezidba grozdjaPrvi vjesnici proljeća i visoke temperature, označili su početak radova u žepačkim vinogradima, gdje je ovih dana živo. Vrijedni vinogradari, nestrpljivo su dočekali kraj zimskih temperatura i početak radova u svojim vinogradima, u kojima je, uvelike, otpočeo proces rezidbe.

"Klimatski uvjeti pogodovali su početku rezidbe u našim vinogradima, a iskreno se nadamo kako će nam vremenske prilike dozvoliti završetak posla do kretanja vegetacije", zadovoljno ističe Josip Antunović, agronom vinarije Povratak iz Žepča.

Antunović, nadalje, govori kako je ovaj dio radova od krucijalnog značaja, jer odstranjivanjem nepotrebnih mladica, povećava se potencijal rodnih grana, što je osnovni preduvjet za kvalitetan finalni proizvod.

A koju granu rezati, a koju ne – znaju to već dobro naši vinogradari. Njihovo znanje raste nakon svake prerezane grane. A osim iskustva stečenog kroz praktični rad, žepački vinogradari svoje znanje obogaćuju i kroz brojne edukacije, koje organizira vinarija Povratak.

Jedna takva edukacija, upravo na temu proljetne rezidbe, održana je prije petnaestak dana. Tada su agronomi iz Italije, svoja iskustva i znanja podijelili sa ovdašnjim vinogradarima. Bila je to dodatna doza samopouzdanja za početak sezone radova u vinogradima.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17