× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

rezidba grozdjaPrvi vjesnici proljeća i visoke temperature, označili su početak radova u žepačkim vinogradima, gdje je ovih dana živo. Vrijedni vinogradari, nestrpljivo su dočekali kraj zimskih temperatura i početak radova u svojim vinogradima, u kojima je, uvelike, otpočeo proces rezidbe.

"Klimatski uvjeti pogodovali su početku rezidbe u našim vinogradima, a iskreno se nadamo kako će nam vremenske prilike dozvoliti završetak posla do kretanja vegetacije", zadovoljno ističe Josip Antunović, agronom vinarije Povratak iz Žepča.

Antunović, nadalje, govori kako je ovaj dio radova od krucijalnog značaja, jer odstranjivanjem nepotrebnih mladica, povećava se potencijal rodnih grana, što je osnovni preduvjet za kvalitetan finalni proizvod.

A koju granu rezati, a koju ne – znaju to već dobro naši vinogradari. Njihovo znanje raste nakon svake prerezane grane. A osim iskustva stečenog kroz praktični rad, žepački vinogradari svoje znanje obogaćuju i kroz brojne edukacije, koje organizira vinarija Povratak.

Jedna takva edukacija, upravo na temu proljetne rezidbe, održana je prije petnaestak dana. Tada su agronomi iz Italije, svoja iskustva i znanja podijelili sa ovdašnjim vinogradarima. Bila je to dodatna doza samopouzdanja za početak sezone radova u vinogradima.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

rezidba grozdjaPrvi vjesnici proljeća i visoke temperature, označili su početak radova u žepačkim vinogradima, gdje je ovih dana živo. Vrijedni vinogradari, nestrpljivo su dočekali kraj zimskih temperatura i početak radova u svojim vinogradima, u kojima je, uvelike, otpočeo proces rezidbe.

"Klimatski uvjeti pogodovali su početku rezidbe u našim vinogradima, a iskreno se nadamo kako će nam vremenske prilike dozvoliti završetak posla do kretanja vegetacije", zadovoljno ističe Josip Antunović, agronom vinarije Povratak iz Žepča.

Antunović, nadalje, govori kako je ovaj dio radova od krucijalnog značaja, jer odstranjivanjem nepotrebnih mladica, povećava se potencijal rodnih grana, što je osnovni preduvjet za kvalitetan finalni proizvod.

A koju granu rezati, a koju ne – znaju to već dobro naši vinogradari. Njihovo znanje raste nakon svake prerezane grane. A osim iskustva stečenog kroz praktični rad, žepački vinogradari svoje znanje obogaćuju i kroz brojne edukacije, koje organizira vinarija Povratak.

Jedna takva edukacija, upravo na temu proljetne rezidbe, održana je prije petnaestak dana. Tada su agronomi iz Italije, svoja iskustva i znanja podijelili sa ovdašnjim vinogradarima. Bila je to dodatna doza samopouzdanja za početak sezone radova u vinogradima.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više