ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Autorica Lana Miličić

cassetes_1.jpg

 

Večeras će u Visokom biti otvorena izložba "Cassettes" autorice Lane Miličić. Otvorenje je planirano za 19 sati, u Galeriji “Likum '76”.

Izložba „Cassettes” je koncipirana kao vizualni dnevnik koji se sastoji iz dva dijela, odnosno strane A i strane B koje imaju sve muzičke kasete.

Strana A i strana B su ustvari sketchbook notesi koji predstavljaju svakodnevna razmišljanja i utjecaje na umjetnicu tijekom prošle i ove godine. Posjetitelji će moći odabrati koju stranu žele pogledati i tako doživjeti svijet koji je umjetnica “zapisala” u svoj vizualni dnevnik.Veliki broj crteža, skica i zapisa su u isto vrijeme intimno putovanje za posjetitelje izložbe , jer prate unutrašnje osjećaje umjetnice, njeno razmišljanje o samoj sebi i svijetu koji je okružuje. I jedna i druga strana izloženih sketchbook notesa je između sebe tematski povezana, ali je u likovnoj realizaciji različita i pripada različitom periodu nastanka.Osim sketchbook notesa na izložbi će biti izloženi i crteži, kao i video instalacija koja prikazuje proces nastanka izložbe „Cassettes” i sve ono što je bilo impresivno za umjetnicu u tom trenutku, kao što su razna putovanja i lična istraživanja sa kojima se bavila. Video instalacija je nastala u suradnji sa portalom E-volucija, a muziku za video instalaciji je uradio umjetnik Jan Siman.

Umjetnica trenutno živi i radi u Njemačkoj.Lana Miličić je rođena u Srbiji, u gradu Sombor.

Magistrirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku slikarstvo. Tijekom studija je bila dobitnica stipendije od godinu dana na Politehničkom fakultetu u Italiji, u gradu Bari na odsjeku za industrijski dizajn.

Nakon toga je dobila stipendiju od pola godine na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Slovačkoj, u gradu Bratislava na odsjeku umjetnički dizajn. Dobitnica je i Srebrene značke koja se dodjeljuje najboljim studentima Univerziteta u Sarajevu.

Dobitnica je i drugih nagrada u likovnim natjecanjima, bila je sudionica u brojim likovnim kolonijama i umjetničkim rezidencijama, kao i grupnim i samostalnim izložbama u BIH i inostranstvu. Trenutno živi i radi u Njemačkoj, u gradu Magdeburg.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17