ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
5.studenog

pl toma kis

Čekali - dočekali. Film "Toma" bit će prikazan i u Kiseljaku. 

Iako je dosta Kiseljačana i Kiseljačanki film već pogledalo, zainteresiranost će sigurno biti velika. Film 'Toma' Draga Bjelogrlića prati odrastanje, uspon, ljubavi i ponor kultnog pjevača narodne glazbe Tome Zdravkovića.

Punio je kinodvorane diljem Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a ovih dana premijerno je prikazan i u Hrvatskoj. Za svaku projekciju traži se ulaznica više.

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i liječnika koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjedcati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.


Originalni naslov: Toma

Režiser: Dragan Bjelogrlić

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović

Trajanje filma: 140 min.

Žanr: biografski

Zemlja porijekla: Srbija

Distribucija: Oskar film

U Kiseljaku će film biti prikazan 5.studenog u kinodvorani Hrvatskog doma, i to vjerojatno u tri termina (15 i 30, 18:00,20 i 30). Cijena ulaznice iznosi 4,00 KM. 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17