ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
CRNA KRONIKA

Screenshot_1_1000x0.jpg

Na današnji dan prije 14 godina, 16-og listopada 2007. godine, u ranim jutarnjim satima na autocesti kod Nove Gradiške život je izgubio popularni makedonski pjevač Toše Proeski, a njegovu smrt teško su prihvatili mnogi.

U doba kada je umro Toše je imao samo 27 godina, a osim što je bio najpopularniji makedonski pjevač, bio je i velika zvijezda u regiji.

Jedan od najvećih Tošetovih hitova, pjesma ''Igra bez granica'', nakon njegove smrti dobila je poseban epilog. Mnogi su govorili kako je Toše upravo ovom pjesmom opisao svoj život, a veliki hit Toše je snimio tek nekoliko mjeseci prije smrti.

- To je pjesma koju sam pisao prije nego što sam upoznao Proeskog. Godinu-dve ranije sreo sam Nikšu Bratoša i kažem mu: 'Imam jednu pesmu koju ne dam nikome. Nikome. To mi je toliko dobra pesma da ću pjevati sam, pa makar sve pokvario. Ali od tebe za sve ono što smo do sada surađivali tražim da mi je aranžerski napraviš besplatno.' I on pristane. Pita me kako se zove pjesma, ja kažem 'Igra bez granica' - otkrio je kompozitor Miroslav Rus za Kurir, prenijela je srbijadanas.com.

"Jer moj je život igra bez granica

Umorna priča, trganje stranica

Na kojim ništa ne piše

Jer moj je život vječito padanje

Kad zbrojim poraze, ništa ne ostane

Samo još vučem navike

I sve na tome ostane..." - stihovi su pjesme.

Netom prije smrti najavio je i svjetsku karijeru, okružen najvećim glazbenim imenima koji su u njemu vidjeli ogromni potencijal.

Nažalost, sve je stalo u automobilskoj nesreći u kojoj je život izgubio samo on, a cijela regija ostala je zavijena u crno.

O besprijekornom talentu, nezaboravnom i nezamjenljivom glasu, a prije svega dobroti ovog makedonskog umjetnika, vječno će pričati mnogobrojne kolege i prijatelji koji se ne mire sa činjenicom da ga više nema.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17