× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Kazališne igre

ne_igraj_na_Engleze.jpg

 

Na 40. Kazališnim igrama BiH u Jajcu Narodno kazalište Mostar predstavilo se sa crnom komedijom "Ne igraj na Engleze", autora Vladimira Đurđevića i u režiji Emira Spahića.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Adnan Lugonić, dok su uloge ostvarili Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

"Ne igraj na Engleze" je predstava koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći…

Iako je prvobitno bilo planirano da se Narodno kazalište Mostar predstavi na Kazališnim igrama sa komadom "Novo normalno show", do izmjene je došlo uslijed bolesti glumca. Tako je Narodno pozorište Mostar, da bi ispoštovalo Festival u Jajcu, odlučilo da pošalje predstavu nešto starijeg datuma zbog čega, kako je pojasnila predsjednica stručnog žirija Pozorišnih igara  BiH Tina Laco, ova teatarska kuća ne ulazi u konkurenciju za nagrade.

Na okruglom stolu upriličenom nakon predstave istaknut je značaj teme kojom se predstava bavi, jer je primjetan sve veći broj ovisnika o kockanju.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.