ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
KULTURA

o_17036462_1280.jpg

Naklada Ljevak objavila je novu knjigu Nebojše Lujanovića "Kad odrasli zabrljaju", zbirku priča na granici svijeta odraslih i djece s ilustracijama Tisje Kljaković Braić koja na humorističan način otkriva kako svijet za djecu može postati bolji, piše Slobodna Dalmacija..

Pisac i znanstvenik Nebojša Lujanović u ovoj knjizi nudi dovoljno čitateljskih izazova za sve uzraste. Komične su to zgode koje donose nezaboravne likove, društvenu kritiku i zrno ljudske topline.

Slikarica Tisja Kljaković Braić popratila je priče svojim već poznatim likovnim izričajem i ispunila korice crtežima koji pružaju neponovljiv estetski doživljaj, ali i razigravaju dječju maštu.

"Za djecu je zabava, za odrasle opomena. Ona na humorističan način pokušava istražiti je li ostalo imalo dobra u nama. To dobro uvijek izvlače na površinu djeca, nalaze ga ondje gdje drugi misle da ga nema", stoji u najavi.

Zahvaljujući njima, svaki od pet zapleta, smještenih u pet krajeva Hrvatske, odvija se prema sretnom kraju.

Od tovara na pustom otoku, preko posljednje cetinske žabe i baranjskog dabra koji tjera neobičan inat, do međimurskog pijetla neočekivanih sklonosti i istarskoga ogromnog psa sa sasvim suludim strahom – svaka navedena pustolovina otkriva nam kako svijet uz djecu može postati bolji.

Nekada zahvaljujući njihovim neobičnim idejama, nekada samom njihovom prisutnošću.

o_15340170_1280.jpg

Nebojša Lujanović (1981.) predavački i znanstveno djeluje u području teorije književnosti, sociologije književnosti, kulturalnih studija i suvremene hrvatske književnosti. Objavio je tridesetak znanstvenih radova, znanstvenu knjigu "Prostor za otpadnike – od ideologije i identiteta do književnog polja", te piše kratke priče ("S pogrebnom povorkom nizbrdo"), romane ("Godina svinje", "Orgulje iz Waldsassena", "Oblak boje kože", "Južina", "Maratonac"), eseje ("Fatalne simetrije") i scenarije.

Lujanović je trenutačno zaposlen kao docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a živi u Splitu.

o_18649872_1024.jpg

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17