× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • Izložba

samostan fojnica art

U Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici u subotu 19. lipnja s početkom u 12 sati bit će otvorena Napretkova izložba pod nazivom"Stećci- svjetska baština UNESCO-a". O izložbi će govoriti Ante Vujnović, povijesničar i arheolog, a cilj izložbe je stanovnicima Fojnice te gostima koji posjećuju ovaj srednjobosanski gradić, približiti ovo vrijedno kulturno bogatstvo kojeg je prepoznao i UNESCO te je pod zaštitom ove međunarodne organizacije. U pitanju je pokretna izložba umjetničkih fotografija stećaka s područja BiH i Hrvatske koji su pod zaštitom UNESCO-a.

Fotografije su upotpunjene tekstualnim pojašnjenjima na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojemu je stećak fotografiran te druge pojedinosti o stećcima, srednjovjekovnim nadgrobnim spomenicima ili Kamenim spavačima kako ih je nazvao pjesnik Mak Dizdar.

 pl-napred-izl-stecci.jpg

 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.