ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ULAZ SLOBODAN!

1623411475816_1623411470817_Maratonac_-_plakat-01.jpg

U subotu, 12. lipnja s početkom u 19:00 sati, Novotravničanin Nebojša Lujanović će se predstaviti novotravničkoj publici knjigom "Maratonac". Predstavljanje knjige će se održati u Zelenoj dvorani Osnovne škole "Novi Travnik".

Ovo je izvrsna prilika da sve Novotravničane pozovemo na predstavljanje knjige Nebojše Lujanovića, autora raznih pripovijedaka, eseja, književnih recenzija, znanstvenih radova koji su objavljivani u domaćim i inozemnim književnim stručnim časopisima.

O knjizi "Maratonac" ukratko govori Velimir Bugarin:

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? I sam maratonac kroz šest svjetskih maratona istrčanih u proteklih nekoliko godina, Nebojša Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu, da bi se, sve iz ljubavi i vlastitim sredstvima, otputovalo na daleke destinacije i tamo istrčala dionica od 41.195 kilometara. Ova knjiga govori o bolu i hrabrosti koji su potrebni da bi se krenulo na trčanje, o zadovoljstvu koje pobjeda, prije svega nad samim sobom, pruža, o osjećaju solidarnosti koji dijele stotine maratonaca. Maratonac, međutim, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život. Maratonac je knjiga o neodustajanju, to je proza koja čitatelja potiče da vidi izazove u svom životu, da pogleda staze koje želi prijeći i načine da kroz ta iskušenja pokuša postati bolji, dok je maraton najtočnija metafora puta kojim čovjek treba proći kako bi spoznao sebe i drugoga.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

 

Notra.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17