ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
KULTURA

najljepsa_hrvatica.jpg

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Osmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Kako je priopćeno iz Udruge "Stećak", zbog epidemioloških mjera i izmijenjenog režima putovanja ni ove godine nije moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta te će se zato program ovogodišnje revije i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji održati on line.

Revija ove godine nosi naziv "Najljepša od najljepših dosadašnjih pobjednica sedam revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji".

U izboru će biti sve dosadašnje pobjednice i njihove pratilje s tim da će pobjednica biti djevojka koja dobije najviše glasova, a nagrade su replike tradicijskog nakita.

Proglašenje pobjednice bit će organizirano putem zoom platforme 8. srpnja u 19 sati, a od 15. lipnja bit će omogućeno online glasanje na Facebooku.

U sklopu ovogodišnje revije bit će organizirana i multimedijalna izložba "Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi".

Izložba će biti postavljena u galeriji Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu od 15. lipnja do 1. srpnja 2021. godine.

Pokrovitelji ove izložbe su predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17