ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Počinje peto izdanje Pop Art Festivala

PAF2021-1080x1920.jpg

U želji da podstaknu snažniju suradnju među mladim umjetnicima koji stvaraju kroz različite medije promovišući popularne umjetničke izraze, čime doprinose suvremenom, naprednom i urbanom imidžu grada Sarajeva, Udruženje građana Pogon, uz suradnju s istaknutim umjetnicima, kulturnim radnicima i obrazovnim institucijama - organizira peti po redu Pop Art Festival – PAF2021 koji će se održati od 28. svibnja do 05. lipnja 2021. godine na nekoliko lokacija u Sarajevu.

„Do sad smo organizirali četiri Pop Art Festivala (2017.-2020.) i svake godine održano je mnoštvo Panel diskusija na kojima smo razgovarali o sarajevskoj kulturno-umjetničkoj sceni, koju ujedno podrazumijeva i specifičan sarajevski duh. Više stotina mladih ljudi koji su sudjelovali na radionicama imali su priliku educirati se kroz časove koje su držali istaknuti bh. umjetnici, a odali smo i počast sarajevskim glazbenim ikonama oslikavanjem šest murala, uključujući i mural posvećen Davorinu Popoviću, koji je postao svojevrsna turistička atrakcija“, kazao je Zlatko Novaković, organizator Pop Art Festivala.

Ovogodišnje izdanje Pop Art Festivala tematski je posvećen velikanima bh. književnosti. Kroz niz suvremenih umjetničkih izraza odati će počast osmorici bh. književnika koji su svojim likom i djelom simbol antifašizma: Branku Ćopiću, Skenderu Kulenoviću, Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Maku Dizdaru, Rodoljubu Čolakoviću i Veselinu Masleši, a čije spomen-biste se nalaze na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, gdje će se 05. lipnja održati i središnja manifestacija ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala.

Standardni dio programa čine i dvije zanimljive panel diskusije koje će se održati 02. i 05. lipnja u Kinu Meeting Point na temu „Teatarska režija“ i „Kako živjeti od umjetnosti?“. Od 07. do 11. lipnja muralist Benjamin Čengić će na zidu pored zgrade Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, na Vilsonovom šetalištu oslikati mural posvećen motivima iz književnih djela 8 pomenutih bh. književnika.

Danas sa radom počinju i kreativne radionice koje će se u sklopu Pop Art Festivala održati od do 05. lipnja u JU Dječija kuća Novo Sarajevo i klubu Jazzbina Sarajevo. Kreativne radionice svake godine pružaju mogućnost polaznicima da steknu nova znanja i vještine u oblasti glume, fotografije, dizajna, ilustracije i glazbe.

Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.

Pop Art Festival financiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država. Prijatelji Festivala su PRO-Budućnost, Općina Stari Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, Otvorena scena Obala, Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Kino Meeting Point, Jazzbina Sarajevo, Ideas Business Lab, ALAJ, Print Mania i Obojena Klapa.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17