ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
'Finding Motherland'

pl FINDING MOTHERLAND

Austrijski kulturni forum Sarajevo najavio je za sutra otvaranje izložbe fotografija "Finding Motherland" austrijske umjetnice Franzi Kreis u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Radi se o zbirci fotografskih portreta kćerki i audio snimaka intervjua, u kojima one pričaju životne priče svojih majki. Zbirka obuhvata obiteljske priče iz Austrije, Njemačke, Lihtenštajna, Rusije, Ukrajine, BiH, Srbije, Afganistana i Japana. Posjetioci izložbe će moći i poslušati audio snimke intervjua, preko svojih mobilnih telefona, skeniranjem QR kodova koji će se nalaziti uz svaku fotografiju.

Autorica izložbe Franzi Kreis rođena je 1991. godine i slobodna je umjetnica. Studirala je pozorišne, filmske i medijske studije na Univerzitetu u Beču. Nekoliko godina je radila kao asistentica austrijskog fotografa Lukasa Becka. Njen fotografski fokus je na portretima i scenskoj umjetnosti.

Između ostalog radi za brojne festivale kulture kao što su Wiener Festwochen, za muzeje i pozorišta i portretira najrazličitije umjetnike na sceni i iza scene.

- Trenutno radi i na novom projektu, koji se nadovezuje na našu izložbu i naziva se „Father Earth”. Tu se fokusira na priče sinova i njihovih očeva - navode iz Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.

Kako je istaknuto u najavi izložbe, zbog epidemiološke situacije Franzi Kreis nažalost neće moći doći u Sarajevo, ali će održati nekoliko online radionica s mladima iz BiH i tako detaljnije prezentirati svoj rad. Te radionice bit će realizirane u suradnji s TPO fondacijom.

Izložba u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu bit će otvorena u 18 sati, a  bit će postavljena do 30. svibnja.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17