ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Rezultati 15.veljače

HNK-MALA-SCENA1.jpg

 

Na natječaj za najbolji dramski tekst na hrvatskom jeziku, raspisan od strane Hrvatskog narodnog kazališta Mostar u suradnji sa Središnjim državnim Uredom za Hrvate izvan RH, pristiglo je ukupno 30 važećih prijava. Od toga, 23 prijave dolaze iz Hrvatske i 7 iz Bosne i Hercegovine.

Natječaj je bio otvoren od rujna prošle godine do 1.siječnja ove. Koordinatorica ovog projekta Anita Miličević je istaknula da je cilj bio potaknuti mlade autore na angažman i unaprijediti hrvatsku dramu, a s obzirom na raznolikost tematike i broj prijave smatra da se u tome i uspjelo.

Rezultati će biti objavljeni 15.veljače na mrežnim stranicama Hrvatskog narodnog kazališta i Središnjeg državnog Ureda za Hrvate izvan RH. 

Stručni žiri koji će odabrati najbolji dramski tekst čine ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, dramski prvaci HNK Mostar Robert Pehar i Jelena Kordić Kuret te koordinatorica projekta Anita Milićević.

Iz HNK-a poručuju kako će nakon ovog naječaja uslijediti i natječaj za najboljeg redatelja koji će iscenirati najbolji tekst, a na kraju će drama biti uvrštena i u redovni repertoar kazališta.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17