ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Zbog koronavirusa

images_dogadanja_2017_10_171026-jeseni.jpg

Tradicionalna kulturna manifestacija "Uskopaljske jeseni" održana je u nedjelju, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" podružnica Uskoplje. Kao i mnogi drugi događaji ove godine, tako su i Uskopaljske jeseni održane u posebnom ozračju uzrokovanom pandemijom koronavirusa. No ipak, zahvaljujući upornosti članova Napretka iz Uskoplja ceremonija 24. Uskopaljskih jeseni je održana. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je manje kulturnih društava iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

 

Izostao je svečani tradicionalni mimohod gradskim ulicama te je cijela manifestacija plesa i pjesme održana ispred župne crkve. Organiziran je pohod na Zekinu grudu "Šetnjom do zdravlja" gdje su se svi oni koji su to željeli, mogli priključiti planinarima iz UP Raduša. Po dolasku na odredište za sve je organiziran ručak i okrjepa. U župnoj crkvi u Uskoplju održana je sveta misa za puk, te je nakon misnog slavlja u crkvenom dvorištu održan nastup kulturno-umjetničkih društava. Ove godine u Uskoplju su gostovali HKUD Fra Petar Bakula iz Posušja i HKD Napredak iz Viteza, tu su bili i članovi HKD-a Napredak iz Uskoplja u starijoj i mlađoj formaciji, prenosi Federalna novinska agencija.

 

Svojom pjesmom, ove u svakom slučaju posebne 24. Uskopaljske jeseni uveličale su i članice crkvenog zbora M. P. Petković. Uime Napretkove podružnice u Uskoplju, nazočne je pozdravila Ankica Nikolić. Organizatori se nadaju kako će sljedeće jubilarne 25. uskopaljske jeseni biti upravo ono što Uskopljani žele, a to je jedna od najljepših manifestacija u Bosni i Hercegovini, navode organizatori.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17