ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
“Na dvoru kralja Zvonimira”

mrnj knjig na dvoru

Prof. Goran Mrnjavac, porijeklom Kiseljačanin s adresom u Kninu, kustos Kninskog muzeja objavio je slikovnici za djecu s povijesnom tematikom. Riječ je o knjizi “Na dvoru kralja Zvonimira” na 36 bogato ilustriranih stranica. "Ona nije namijenjena isključivo za dječje uzraste, iz nje mogu puno naučiti i odrasli. Također bih je preporučio kao vrstu didaktičkog sredstva" kazao je autor za feral.news.

 

"Po struci sam profesor povijesti i geografije, zadnje tri i pol godine radim u Kninskom muzeju na tvrđavi, zadnjih petnaestak godina sam aktivan na raznim poljima kulture (gluma, folklor, predstavljanje knjiga, organizacija kulturnih događaja, pisanje recenzija itd.) – no sve to ne bi bilo dovoljno da nije bilo mojih nećaka Petra i Josipa – oni su glavni „krivci“ koji su me nagovorili da im napišem priču za laku noć. Tako je nastala ova knjiga" kazao je autor o ideji koja ga je ponukala da napiše knjigu te dodao da su mu najveći motivatori bili nećaci. "Međutim, bilo je tu i mnogo drugih; poput želje da jednom pozitivnom „pričom“ dam osobni doprinos našem gradu i našoj lijepoj Hrvatskoj. Nadam se da sam u tomu i uspio na radost cijele zajednice i sebe osobno" zaključuje prof. Mrnjavac.

Knjiga govori o dječaku Borni Petru koji se u snu vrati u vrijeme srednjeg vijeka i vladavine kralja Zvonimira. U samoj fabuli na čudnovat način se isprepliću prošlost i sadašnjost. Tu je i priča o skrivenom blagu na tvrđavi…

Izdavač je Despot infinitus iz Zagreba, a slikovnica je izišla u ediciji Hrvatska povijest na što sam posebno ponosan. Ilustracije je izradila akademska slikarica Andrijana Mlinarević Cvetković.

 

https://www.feral.news/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17